Sveti Nikola u našoj školi

„Sveti Nikola svijetom šeta, traži djecu svoju“ pa je tako došao i u našu školu znajući da u njoj ima dobre djece koja zaslužuju darove. Povodom blagdana Sv. Nikole pripremili smo priredbu uz pomoć učitelja i nastavnika, a nismo zaboravili pozvati svoje roditelje i druge brojne goste.

Priredba je počela 7. prosinca u 13 sati pjesmom Bijeli Božić zasjao... kojom je Školski zbor sjajno dočarao blagdanski ugođaj i nagovijestio ljepotu nadolazećeg Božića. Učenici su nas razveselili blagdanskim pjesmama, recitacijama, igrokazima i drugim točkama koje su unijele radost u naša srca.

Najveseliji dio svečanosti uslijedio je dolaskom sv. Nikole na scenu kojeg je svojom pjesmom Dođi sveti Nikola pozvao Školski zbor. Njegov dolazak izmamio je osmijeh na lica svih prisutnih, ali najviše je usrećio dječicu Dječjeg vrtića „Dani“ iz Nove Bile.

Sveti Nikola podsjetio je učenike da su knjiga i znanje potrebni kroz cijeli život. Naglasio je i da je važno činiti dobra djela, a za svako dobro djelo dobije se dar. Nakon toga uslijedilo je darivanje djece posebnim darovima koji su proizašli iz „blagdanske radionice“ naše škole. To je lik sv. Nikole - ručni rad koji su izradile maštovite ruke naših učenika.

Za kraj nam se obratio ravnatelj Drago Marjanović i zahvalio svima na dolasku i prekrasnoj svečanosti. Također je zahvalio sponzorima koji su omogućili pribavljanje darova za naše učenike. Poželio nam je sretne i blagoslovljene blagdane, a mi smo zadovoljni i sretni ispratili svetog Nikolu s nadom da će i sljedeće godine zakucati na vrata naše škole.

Andrea Matošević i Petra Šimić VIII.2

 

 

Tražilica