Maškare 2016. godine obilježene i u našoj školi

Objavljeno Srijeda, 09 Ožujak 2016

9. veljače održane su maškare diljem svijeta pa tako i u našoj školi. To je dan prije početka korizme kad se pretvaramo u nekog drugog sa željom da se oslobodimo svega negativnog što nas okružuje. Svi smo se dugo pripremali za taj veseli događaj i izradili sebi raznolike maske.

S nestrpljenjem smo očekivali kraj nastave jer je naša škola dobila poziv na maskenbal u Hrvatski kulturni centar „Nova Bila“ gdje je održana odlična zabava uz ples i smijeh. Iako smo se svi radovali i veselili, najviše su se zabavila djeca nižih razreda. Program je vodila Anela Križanac, a dvorana HKC-a je bila lijepo ukrašena balonima u kojima su djeca uživala trčkarajući kroz njih.

Nakon toga uslijedio je izbor najbolje maske. Učenici s najboljim maskama okupili su se u sredini dvorane i žiri ih je sve pažljivo promotrio. Prvo mjesto zasluženo je osvojio Adriano Bajo s maskom „ciganke“ koja je oduševila žiri svojim izgledom i pokretima.

Na kraju je zapaljen fašnik u kojem su bile utjelovljene školske muke svih učenika. Program se nastavio uz pjesmu i veselje i možemo reći da smo se sjajno zabavili. Jedva čekamo sljedeće maškare, a do tada obećavamo da ćemo biti mnogo bolji u svemu što radimo :D

 

Petra Šimić VIII.2

 

 

 

Tražilica