Realiziran posjet Narodnom pozorištu u Sarajevu

Objavljeno Četvrtak, 14 Studeni 2019

 Dana 13. studenog 2019. godine, učenici od 2. do 5. razreda s učiteljicama i ravnateljem škole prisustvovali su kazališnoj predstavi „Ježeva kućica” u Narodnom  pozorištu u Sarajevu. Posjet smo realizirali u sklopu godišnjeg plana i program kao jesenski jednodnevni izlet.

Učenici su bili veoma zadovoljni predstavom, mnoštvom likova koji su se izmjenjivali na sceni, kao i popratnim efektima. Posebno ih se dojmila glazba, opera i balet kao sastavni dio predstave.

„Ježeva kućica” autora Branka Ćopića od 1957. godine pa sve do danas postala je najpopularnijom i najdugovječnijom slikovnicom u Hrvatskoj. Bezvremensko je djelo koje nas vraća u djetinjstvo.

Priča u stihovima o simpatičnom Ježu koji voli svoj skromni dom pretočena je u glazbeno atraktivnu predstavu. Jedna je od najljepših priča u stihu za velike i male. 

„Po šumi, širom, bez staze puta Ježurka Ježić, povazdan luta.” Ježurka Ježić, ljubazan i dobroćudan lovac u liku jedne od najsimpatičnijih životinja vrlo dobro zna što želi, a što ne želi. Ni lukava Lija ga ne može razuvjeriti u tome, koliko god se trudila svojim primamljivim ponudama. Kud god išao i gdje god se našao Jež se na kraju uvijek vraća kući.

Ova legendarna basna u stihovima prenosi univerzalnu poruku o ljubavi prema domu, kao prostoru

vlastite slobode  i sigurnost, a Ježurka Ježić postaje svojevrsni junak koji putuje kako bi nas sve i na svima razumljiv način podsjetio na vrijednosti koje smo danas skloni zaboraviti. Priča je to koja je od svog nastanka obilježila djetinjstvo brojnih generacija prije, a kao i sve što je vrijedno i bezvremensko. 

U sat vremena djeci je pružen program kreiran od strane vrhunskih umjetnika iz područja glazbene, književne, dramske i likovne umjetnosti. Svjesni odgovornosti, jer mlada publika nasljeđuje kulturu kojom će oplemenjivati svijet.

Na izlasku iz pozorišta imali smo prigodu fotografirati se s glumcima. Puni dojmova i veseli učenici su se vratili svojim kućama.

Nastavnica: Ivana Matić

 

 

 

 

 

Tražilica