Počela rekonstrukcije športskog igrališta

 

U srijedu, 15. srpnja 2020. godine tvrtka „DOBOJPUTEVI“  dd počela je s realizacijom projekta rekonstrukcije športskog igrališta OŠ Nova Bila – I. faza.

Sredstva je osiguralo Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova KSB, a ugovor o donaciji vrijedan 20.000 konvertibilnih maraka potpisan je 2019. godine. Projektom je planirano uklanjanje postojeće i postavljanje nove podloge za asfalt te asfaltiranje dijela postojećeg vanjskog športskog igrališta. Nakon realizacije projekta naši će učenici i nastavnici imati kvalitetno uređeno vanjsko igralište dimenzija standardnog rukometnog igrališta a time i bolje uvjete za realizaciju nastave tjelesne i zdravstvene kulture te održavanje manifestacija, priredbi i turnira na otvorenom.  Napominjemo da je ovaj projekt samo jedan od planiranih projekata uređenja kompletnog školskog dvorišta. Prema idejnom rješenju uređenja školskog dvorišta kojeg je izradila tvrtka „LEDIĆ ARHITEKTURA“ d.o.o. u suradnji s mladim arhitektom iz Nove Bile gosp. Markom Ćurkom, planirana je izgradnja parkinga za 22 putnička automobila, asfaltiranje preostalog dijela igrališta, uređenje pješačkih staza, vanjske igraonice za djecu, izgradnja vanjskih (mini) tribina, uređenje zelenih površina, rekonstrukcija vanjske rasvjete i sanacija kanala (betoniranje i postavljanje zaštitne ograde).

Ovo je još jedan u nizu značajnih infrastrukturnih projekata koji su prethodnih godina realizirani u našoj školi kojima su značajno poboljšani uvjeti rada za naše učenike i nastavnike. To su: rekonstrukcija krova škole i športske dvorane, rekonstrukcija rasvjete i podova u učionicama te rekonstrukcija stolarije na športskoj dvorani i u učionicama „novog“ dijela škole. Također je intenzivno rađeno na opremanju učionica i kabineta kvalitetnom internetskom mrežom, informatičkom opremom i drugim nastavnim pomagalima.

Zahvaljujemo se Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova KSB na doniranim sredstvima za projekt rekonstrukcije športskog igrališta I. faza, kao i svim dosadašnjim donatorima i prijateljima škole.

 

 

 

Tražilica