JEDNODNEVNI IZLET PREDMETNE NASTAVE ZENICU

 

 

 

U četvrtak, 31. listopada 2019. godine, za učenike od  VI. do IX. razreda organiziran je jednodnevni izlet u Zenicu. Kao i uvijek, polazak je bio ispred škole u jutarnjim satima. U autobusima atmosfera je bila vesela uz pjesmu i druženje.

 

Na odredištu smo prvo posjetili kino Multiplex ,,Ekran“ Zenica. Kino je otvoreno  11. studenog 2009. godine i nalazi se na mjestu nekadašnjeg kina ,,29. Novembar" te  posjeduje tri vrhunski opremljene  kino dvorane ukupnog kapaciteta od 386 sjedala. U kinu se prikazivao film ,,Gospodarica zla 2“, jedna od najljepših Disnyevih animiranih priča o Trnoružici iz 2014. godine. Glavne uloge u filmu tumačili su Angelina Jolie kao Zlurada, Elle Fanning kao kumče Aurora. Film je završio jakom moralnom poukom: Močvarište i Kraljevstvo preko rijeke su susjedi i trebali bi živjeti u miru.

S obzirom na to  da se dio nastavnih tema medijske kulture odnosi upravo na film, posjet kinu je idealna prilika da učenici budu u neposrednom dodiru sa sadržajima koji se obrađuju tijekom školske godine, a ujedno omogućava ispunjavanje zadaća za komunikaciju s medijima, recepcija filma te osposobljavanje za vrednovanje filmskih ostvarenja. Stjecanjem filmske naobrazbe omogućuje se učenicima usvajanje svjetonazora po kojem će se spontano razvijati u kritičku, slobodnu i stvaralačku ličnost, korisnu sebi, svojoj zajednici  i svijetu u kojemu žive.

nastavnica: Katarina Biljaka

 

 

 

Tražilica