Odobrena sredstva za nabavku logopedske opreme

 

 

 

Apliciranjem na projekt ,, Podrška projektima poboljšanja inkluzivnosti predškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja „ Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke naša škola dobila je novčana sredstva u iznosu od 4,756,00 KM za nabavku logopedske opreme.

 

Ovim sredstvima nabavit će se Digitalni logopedski set Behringer koji se koristi u suvremenoj rehabilitaciji slušanja i govora.  Aparat ima svrhu pomoći djeci u lakšem prevazilaženju artikulacijskih teškoća, disleksije , ADHD , poremećaja tečnosti govora.  Koristi se i u rehabilitaciji sluha. Ovo je trenutno najsuvremeniji aparat koji se koristi u logopedskoj praksi.

Također će biti nabavljene i logopedske sonde.  One olakšavaju korekciju izgovora glasova. Komplet se sastoji se od šest standardnih sondi. Svaka sonda namijenjena je korekciji izgovora jednog ili nekoliko određenih glasova.  Primjenjuju se i tijekom pasivne artikulacijske gimnastike i logopedske masaže oro-buko-lingvalne muskulature. Aplikacijom sonde na određeno mjesto govornog organa ostvarujemo potreban položaj ili pokret koji dijete nije u stanju samostalno da napravi.

Nabavkom ove opreme uveliko ćemo olakšati i pomoći našim učenicima koji pohađaju logopedski tretman.

Ovim putem zahvaljujemo Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke što je prepoznalo potrebu naše škole.

 

Katica Gudelj

logoped i surdoaudiolog

 

 

 

Tražilica