Učenici multimedijalne i novinarske sekcije posjetili Drukčiji radio

 

Učenici multimedijalne i novinarske sekcije posjetili su  Drukčiji radio u Novom Travniku. Iz svake sekcije išla su po dva učenika. Novinarsku sekciju predstavljale u učenice Ena Petrović i Ines Pavlović, dok su multimedijalnu sekciju predstavljali učenici Andrej Biljaka i Stanimir Gučanin Gazibarić.

Svrha posjete radiopostaji bila je upoznati učenike s novinarskim vrstama i multimedijom kroz praktični rad. Ovom posjetom htjeli smo se upoznati s voditeljima radija, režijom i tehničkim pomagalima. Naš posjet započeli smo razgovorom s voditeljicom Draženom Laštro koja nam je pokazala svoje radno mjesto i objasnila na koji način nastaje vijest, te kako dolazi do određene vijesti i kako konačno interpretira istu u studiju. Novinar Duško  Pucar imao je nekoliko korisnih savjeta za nas koji se bavimo novinarstvom i razmišljamo o daljnjem radu u novinarstvu. Nakon dijela režije upoznali smo se i sa studijom koji su nam pokazali voditelji Dragoslav Pelc i Dražena Laštro. U studiju smo zaista bili oduševljeni. Voditelji su nam objasnili kako ćemo uživo poslušati najavu vijesti i vidjeti kako to izgleda u studiju. Nakon vijesti imali smo prigodu biti direktno u programu radija na naše veliko oduševljenje. Učenici multimedijalne sekcije predstavili su rad svoje sekcije i pozdravili voditelja ove sekcije nastavnika Marija Debeljaka.

Svi smo iskoristili prigodu da kažemo ponešto o našoj školi, sekcijama i aktivnostima te suradnji novinarske i multimedijalne sekcije s drugim sekcijama naše škole. Objasnili smo da je svrha novinarske sekcije suradnja s drugim sekcijama naše škole, praćenje školskih aktivnosti kao što su školske priredbe, ali i suradnja s lokalnom zajednicom i aktivnostima izvan škole. Pored osnovnog cilja novinarske sekcije, naš ocilj je također učiti kroz zabavu i druženje i biti uvijek tu jedni za druge kako bismo dobili provjerene i točne informacije. U tijeku radijskog programa pozdravili smo naše prijatelje i školu.

Učenike je zanimalo kako i na koji način se rade reklame, a o tome nam je govorila voditeljica, te nam praktično pokazala snimanje glasa, rezanje i reprodukciju. Pogledali smo kako i na koji način koristimo miksetu i kojim kompjuterskim programima se radio koristi.

Ovom prigodom zahvaljujemo se najboljem Drukčijem radiju na predivnom prijemu i nadamo se da ćemo uskoro realizirati još jedan ovako lijep i poučan posjet. 

Nastavnica: Ivana Matić

 

 

Tražilica