Ispraćena druga generacija maturanata devetogodišnjeg obrazovanja

 

Utorak, 4. lipnja 2019. godine za učenike devetih razreda naše škole bio je poseban dan. Obilježili su ovaj poseban dan tradicionalnom proslavom „male mature”.

Nasmijani, zagrljeni, pa pomalo i tužni, maturanti su se oprostili od osnovne škole i perioda života kojeg mnogi opisuju kao najljepši.

U pratnji svojih nastavnika i prijatelja oprostili su se sa jednim poglavljem svog života i spremni dočekali novo.

Ove godine, ispratili smo drugu generaciju koja je svoje osnovno školovanje završila po devetogodišnjem planu i programu.

Deveti razred završila su dva odjela, IX.a i IX.b, a ove dvije generacije izvele su nastavnice Lucija Bošnjak i Slavica Rajić.

Proslava „male mature” započela je u 19.00 sati ispred škole, gdje su se učenici još jednom poredali i svečano ušli u dvoranu za proslave.

Odlični učenici ove generacije su: Anamarija Ljubas, David Đandara, Boris Pavlović, Ana Sivonjić, Gabrijel Valjan, Ema Džido, Ana Vidović i Andrea Gazibarić.

Posebno pohvaljena učenica bila je Anamarija Ljubas , koja tijekom svog školovanja nikada nije imala niti jednu drugu ocjenu osim petice. Anamarija je također i učenica generacije.

Mladost i ljepota bili su prisutni tijekom cijele večeri, a prezentacije učenika dirnule su i nastavnike i učenike, a pala je i poneka suza.

Ovom prigodom čestitamo učenicima i roditeljima, a našim učenicima od srca želimo da pomno izaberu svoja buduća zanimanja, te časno i pošteno obavljaju svoje dužnosti. Iskreno se nadamo da će naši maturanti ponijeti u život jednu zaista važnu poruku, a to je: „Ne učimo za školu nego za život!”

Više fotografija možete pogledati ovdje.

Nastavnica Ivana Matić

 

 

 

Tražilica