Posjet Osnovnoj školi Ivan Benković u Dugom Selu

 

U razdoblju od 11. do 13. travnja 2019. godine realiziran je posjet Osnovnoj školi Ivan Benković s kojom je u mjesecu svibnju 2018. godine, povodom obilježavanja 70. obljetnice rada OŠ Nova Bila, potpisana Povelja o suradnji. Školu u Dugom Selu posjetilo je  12 učenika naše škole koji su svoje recitatorske i glazbene sposobnosti predstavili na tri priredbe koje su održane u predvorju škole.

U pratnji učenika bili su djelatnici naše škole: Sanda Grabus, Marijana Brkan, Leonardo Jurešić, Nikica Subašić, Snježana Petraš, Miran Matošević i Josip Popović. Oni su sa svojim kolegama  iz OŠ Ivan Benković imali priliku razmijeniti iskustva u radu i razgovarati o budućim oblicima suradnje. U četvrtak, nakon posjeta župnoj crkvi,na priredbi za učenike druge smjene, uz domaćine, predstavila se i naša učenica 5. razreda Anja Barać te krasnoslovila  pjesmu „Zapis o zemlji“  Maka Dizdara.  Učenicima i djelatnicima OŠ Ivan Benković predstavljen je video pod nazivom „Moj zavičaj i škola“ kojeg je pripremila naša učiteljica Marijana Brkan. Naši domaćini su  s velikom  pažnjom i zainteresiranošću gledali video u kojem su prezentirane najznačajnije znamenitosti Travnika i Nove Bile. Sutradan   održane su dvije priredbe. Jedna je održana u 9,30 sati za učenike I. smjene, a  druga  u 11,30sati. Osim učenika i djelatnika OŠ Ivan Benković, bili su i gosti: gosp. Nikola Tominac (dogradonačelnik grada Dugog Sela), Robert Munđer (ravnatelj OŠ Rugvica) , Mara Mamuza (ravnateljica OŠ Josipa Zorića) te Jure Mišković (ravnatelj OŠ Stjepan Radić iz Božjakovine koji  je ujedno i predsjednik Aktiva ravnatelja Zagrebačke županije). Članovi naše recitatorske sekcije viših razreda (Laura Rajić, Ema Đido, Lovre Đido, Ana Marija Ljubas i Andrea Gazibarić) nastupali su na obje priredbe u petak  uz glazbenu pratnju  učenice Karle  Dražetić i krasnoslovili pjesmu „Svome sinu kao testament“(Rudyard Kypling). Također, nastupala je  naša učenica 5. razreda Matea Popović koja je uz klavirsku pratnju  Luke Popovića (8. razred)  izvela pjesmu „Ako te pitaju“. Naši domaćini iznimno su se potrudili da nam svaki trenutak bude ispunjen. Zajedno sa svojim vršnjacima iz OŠ Ivan Benković naši su učenici prisustvovali nastavi, organiziran je obilazak grada Zagreba uz stručnog turističkog vodiča, a u petak predvečer u predvorju škole organizirano je druženje i ples za učenike. U subotu prije podne organiziran je posjet OŠ Josipa Zorića, koja se nalazi na području grada Dugog Sela, kao i posjet  ruševinama crkve sv. Martina – spomeniku nulte kategorije iz 16. stoljeća koji se nalazi na Martin Bregu, brdu kod Dugog Sela. 

Čestitamo našim učenicima na odličnoj prezentaciji naše škole. Zahvaljujemo nastavnici Valentini Ivančić, knjižničarki Jeleni Rajić i učiteljici Sandi Grabus za kvalitetnu pripremu programa  kojeg su izveli naši učenici te učiteljici Marijani Brkan i gosp. Miri Matoševiću na ustupljenim video materijalima i izradi videa „Moj zavičaj i škola“. Također, zahvaljujemo našim domaćinima, učenicima i njihovim roditeljima, a posebno nastavnicima i ravnatelju OŠ Ivan Benković, gosp. Branku Golešu, na srdačnom gostoprimstvu i odličnoj organizaciji. 

Radujemo se budućim  susretima! 

Više fotografija možete pogledati ovdje.

 

 

Tražilica