Županijsko natjecanje „Vjeronaučna olimpijada" održano u našoj školi

 

Dana 20. ožujka 2019. u našoj školi organizirano je Županijsko natjecanje „Vjeronaučna olimpijada" na kojem je sudjelovalo osam škola iz KSB-a. Među školama koje su se natjecale predstavila su se po četiri učenika sedam srednjih škola iz: Kreševa, Kiseljaka, Busovače, Viteza, Novog Travnika, Nove Bile te jedne osnovne škole, naše OŠ „Nova Bila“. Susret smo započeli zazivom Duhu Svetom, nakon kojeg se učenicima i njihovim mentorima obratio i poželio dobrodošlicu, organizator ovog natjecanja, Josip Popović, ravnatelj OŠ „Nova Bila“.

Natjecanje je započelo u 12.30 sati nakon što su svi učenici upoznati s uputama. Nakon iscrpnog ispita na kojem su ovi adolescenti mogli pokazati svoje poznavanje religijskih sadržaja povezanih uz temu braka i obitelji, upriličen je program druženja uz dokumentarni film o sv. Josipu, kojega smo dan prije proslavili u katoličkoj Crkvi. Vjeroučitelji srednjih škola koje su se natjecale zajedno sa s. Marinom Jurišić i Ljiljanom Matošević bili su uključeni u ispravljanje testova. Po objavi privremenih rezultata učenici su imali pravo primjedbe na rezultate i mogućnost žalbe. S obzirom da primjedbi nije bilo, nastavili smo program uz meditaciju o korizmi i glazbenu točku učenika OŠ „Nova Bila“ koje je za ovu prigodu odabrala i pripremila vjeroučiteljica Ljiljana Matošević.

Naša je škola, zajedno s Katehetskim uredom organizirala podjelu sendviča i sokova svim natjecateljima te prigodan domjenak za mentore i članove povjerenstva. Po završetku ručka uslijedila je službena objava rezultata te proglašenje pobjednika. Prvo mjesto osvojila je SŠ Vitez, na drugom je mjestu SŠ „Travnik" ovdje u Novoj Biloj i treće mjesto zauzeli su učenici SŠ „Novi Travnik". Čestitamo svim natjecateljima, zajedno s njihovim mentorima te im želimo uspješnu gradnju natjecateljskog duha i želje za znanjem i na drugim područjima.

Više fotografija možete pogledati na našoj Facebook stranici.

s. Marina Jurišić

 

 

 

Tražilica